Сообщения

Модуль 10. Рефлексія

 Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме: - обговорила з колегами те, як можна використовувати різні техніки постановки запитань; - створила презентацію, та  інструкціюдля того, щоб підтримати навчання, що будується навколо навчальних потреб учнів; - створила  план впровадження проекту;  - створила документ для фасилітації; - визначила наявність усіх складових свого  Портфоліо; - знайшла Інтернет-ресурси з професійного розвитку освітян. Емоційна частина. Модуль видався нелегким, але всі вміння , набуті під час заняття є дуже корисними для мене.

Модуль 9. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені зробити висновки щодо ролі і місця диференційованого навчання, а саме:  що кожен учень має різний тип мислення, різні можливості виконання поставлених завдань, тому важливим моментом є визначення можливостей учня заради сприянню виконання проекту та розподілення ролей учнів, спрямованих на його виконання. В дев'ятому модулі я зробила дуже багато вправ: Заповнила розділ "Диференціація учнів" в плані. Попрацювали в парах з приводу обговорення учнівського прикладу і форми оцінювання до нього. Саме ця робота виявилася для мене дуже необхідною. Я підправила свій учнівський приклад і підвела його під необхідні критерії. Педрада по обговоренню самоспрямаваності учнів в навчанні теж виявилася дуже корисною. Спасибі всім учасникам тренінгу і особливо тренеру.

Модуль 8. Рефлексія

У цьому модулі я дізналася про те, як можна використовувати засоби оцінювання для діагностики рівня розвитку в вихованцях навичок мислення  та для оцінювання засвоєних вихованцями знань упродовж проекту. Я  спроектувала свою систему оцінювання та скористалася  засобами оцінювання проектів програми Intel «Навчання для майбутнього».  Переглянула свій приклад учнівської роботи, внесла до нього потрібні зміни.  Внесла зміни до плану вивчення теми.  Створила форми для підсумкового оцінювання.

Модуль 7. Рефлексія

Створення  прикладу учнівської роботи дало мені можливість ще раз переглянути План вивчення теми, відкоригувати тематичні та змістові запитання,  зрозуміти скільки часу потрібно для її  створення, необхідність постійно здійснювати  вчителем проміжний контроль  результатів дослідження.  Також створення  прикладу учнівської роботи допоможе  мені чітко пояснити учням алгоритм створення презентації,  ії структуру та  вимоги щодо лаконічності та  змістовності. Навчилась створювати гіперпосилання.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: Як можна ефективно використовувати комунікації та співробітництво для покращення процесу навчання учнів та оцінювання? Як навчити учнів безпечній роботі в Інтернеті? Як використовувати сервіси Інтернету для спілкування та співробітництва, щоб покращити своє викладання та навчання учнів? У цьому модулі я ткож розглянула безпеку при використанні Інтернету. Перед тим, як учні почнуть користуватися Інтернет-ресурсами їм потрібно уберегтися від доступу до ресурсів, які містять небезпечний або заборонений для них матеріал або від спілкування з людьми, які можуть становити загрозу для них.
Опитування за темою "Хто живе в твоїй оселі?" Загрузка...